Wat heb je nodig voor een wereldreis

Er zijn drie dingen die je echt nodig hebt als je een wereldreis gaat maken. Geld, tijd en moed. Om een van deze drie dingen afzonderlijk te hebben, dat is niet zo moeilijk. Wil je ze alle drie tegelijk tot je beschikking hebben is het een wat lastiger verhaal.

Geld

Op reis is je uitgavenpatroon extreem verschillend dan als je gewoon thuis bent. Als je op wereldreis bent is dit al helemaal anders. Je krijgt niet iedere maand je salaris. Je bent afhankelijk van je spaargeld of van je baantjes tijdens je reis.

Hoe moet ik sparen?

Het is belangrijk dat je ruim op tijd begint met sparen. Probeer na te denken over de zaken waar je op kan besparen, sla zo nu en dan een etentje over, koop niet alleen meer A-merken en heb je die nieuwe bank echt wel nodig?

stapel-met-geld

Geld is van onschatbaar belang voor tijdens je wereldreis.

Tijd

Tijd hebben voor je wereldreis, dat is lastig. Je bent een lange tijd van huis, je moet je waarschijnlijk je baan opzeggen of je studie tijdelijk pauzeren. De tijd die in de planning gaat is ook niet misselijk.

Wanneer vertrek je?

Probeer ervoor te zorgen dat je voor je vertrekdatum alles op orde hebt. Denk aan je visa, vaccinaties, vliegtickets en je wilt je vrienden en familie natuurlijk nog een keer zien voordat je vertrekt. Zorg dat je alles op tijd opzegt. De huur bijvoorbeeld, of je abonnement op de krant. Denk eraan om je baas ruimschoots op tijd op de hoogte te stellen. Zodoende kan hij een (tijdelijke) vervanger voor je vinden.

tijd

Tijd is iets waar je nooit te weinig van kan hebben tijdens je wereldreis.

Moed

Het is van levensbelang dat je over deze eigenschap beschikt. Een wereldreis maken is niet alleen maar lol. De reis zal ook veel onzekerheden met zich meebrengen. Je weet namelijk nooit wat je tegenkomt aan de andere kant van de wereld… Zal je ook zonder je ouders/vrienden/familie kunnen voor een lange tijd.
Als je echt een wereldreis gaat maken zal je het zonder een aantal zekerheden moeten stellen. Als je dit aandurft zal het zeker de moeite waard zijn. Een wereldreis is iets om nooit meer te vergeten en voor iedereen die het zich kan veroorloven eigenlijk een must.

moed-wereldreis

Moed is een must voor tijdens je wereldreis.