2. Singapore, een schone en veilige stad

Singapore ligt in het zuidoosten van Azië. Het land is verdeeld in 63 eilanden die liggen tussen Maleisië en Indonesië. Singapore is daarvan het gelijknamige hoofdeiland. Buiten Singapore zijn er geen andere steden of dorpen, Singapore is dus een stadstaat. Het land heeft ongeveer vijf miljoen inwoners. Singapore heeft een bevolkingsdichtheid van 8000 inwoners per vierkante meter, dit is bijna 20 keer zo groot dan die van Nederland. Vanaf Nederland is het ongeveer 13 uur vliegen naar Singapore. Het land wordt ook wel veel gebruikt om een tussenstop te maken, veel mensen blijven hier dan een aantal dagen. Het is een west

Geschiedenis

Singapore heeft een geschiedenis die ongeveer in de 14e eeuw begon. Toen was waar nu het huidige Singapore is al een stad en een haven. Het heette toen Temasek. Het was toen al een belangrijke plek om te handelen. In de 15e eeuw werd de naam van de stad verandert naar Singapura. Nadat de stad veel verschillende machthebbers had werd het in 1819 een kolonie van de Britten. Gedurende de tweede wereldoorlog viel Japan Singapore binnen, februari 1942 had het land ook de macht over Singapore. In 1945 waren de Britten weer de baas in Singapore. In 1963 werd Singapore onafhankelijk. Het werd toen een deel van Maleisië. Maleisië was hier niet blij mee omdat er een grote meerderheid was bij de etnische Chinezen in Singapore, het werd daarom weer zelfstandig in 1965. Singapore heeft verschillende tegenslagen gehad zoals de financiële crisis in Azië en de uitbraak van SARS. Het land heeft het overleeft en het is nu een land waar veel mensen naar toe willen gaan.

Singapore van nu

Singapore is nu een welvarend land met een snel groeiende economie. Het land heeft een grote haven, een van de grootste ter wereld. Het land kent veel strenge regels. Door die regels is Singapore streng en veilig. Je moet alleen wel goed oppassen, eten in een metro, op een voetpad fietsen of een sigaret op straat gooien kan je veel geld kosten. Doordat het veilig en schoon is trekt het veel toeristen. Er zijn ook veel grote bedrijven in Singapore te vinden.

Wat kan je er doen?

Shoppen

In Singapore kan je als goed shoppen. Veel inwoners van het land zien dit als een belangrijk tijdverdrijf. Je kan er van alles vinden, van de laatste mode tot de nieuwste elektronica. Er zijn ook veel luxe producten te vinden in Singapore. Doordat veel winkels een goede airco hebben is het shoppen goed vol te houden.

Padang

Padang is een koloniaal gebouw. Naast het gebouw vind je een grasveld die gebruikt wordt voor cricketwedstrijden. Naast Padang is kun je de Singapore Cricket Club vinden.

padang-singapore

Padang, Singapore

Chinatown

Ten zuiden van de Singapore rivier vind je Chinatown. Hier zijn veel verschillende winkeltjes. Je kan er verschillende dingen bekijken zoals de Thian Hock, Sri Mariammam Temple en de Keng Temple. Keng Temple is de oudste Chinese tempel van de stad.

chinatown-in-singapore

Chinatown in Singapore

Uiteten

In Singapore kan je goed uit eten. Het heeft veel verschillende goede restaurants. Al wil je niet te veel kwijt zijn voor je eten kan je naar een food court gaan. De meeste grote winkelcentra hebben een food court.

En nog veel meer

Naast de bovenstaande dingen zijn er nog vele andere dingen om te doen in Singapore. Je zult je niet vervelen!

Bron featured image: klik hier.