Roadtrip door De Rocky Mountains

Besneeuwde bergtoppen op duizenden meters hoogte, bijna fluorescerend blauwe meren en kilometers bossen waar de wilde dieren zich hebben gevestigd. Voor Europese begrippen is dit zeldzaam, maar in het westen van Canada is dit de normaalste zaak van de wereld. We nemen je mee op een roadtrip door de Rocky Mountains, een bijna 5000 km lange bergketen die door de Verenigde Staten en Canada loopt. Waar moet je geweest zijn als je Canada bezoekt?

 

Banff

We beginnen de trip in Banff. Dit is een stadje aan de voet van Sulphur Mountain, een 2500 meter hoge berg die vooral bekend staat om het weerstation wat op de top gevestigd was. Tussen 1918 en 1948 werden hier metingen gedaan door meteorologen, die elke dag de klim naar boven maakten om het weer nauwkeurig te kunnen volgen. Het prachtige uitzicht vanaf de top, onder andere op de prachtig aangelegde golfbaan, de Banff waterval en het Banff Springs Hotel, geeft je het ultieme gevoel van rust en natuur.

Ook het stadje zelf is een must om te bezoeken. De onlangs gerenoveerde hoofdstraat biedt plaats aan tientallen winkeltjes en restaurants. Een tikkeltje toeristisch is het wel geworden, maar zoals we van de Canadezen gewend zijn blijven ze altijd vriendelijk en uiterst behulpzaam. Tot slot brengen we een bezoek aan de Banff Hot Springs, een bad gevuld met vulkanisch verwarmd water van maar liefst 39⁰C. Vanuit het bad heb je bovendien een prachtig uitzicht over Banff en de omliggende natuur.

Banff-Upper-Hot-Springs_poi

Golden

We vervolgen onze reis richting Golden, een bijna spookachtig dorpje onderaan de berg Kicking Horse. Deze bergtop van ongeveer 2400 meter hoog geeft uitzicht over de gehele bergketen rond Golden, waarbij je het idee krijgt dat je ‘’on top of the world’’ bent. Deze berg biedt eveneens plaats aan verschillende sporten. Zo is de berg ’s winters bedekt met tot wel 8 meter sneeuw, en kunnen diezelfde pistes ’s zomers gebruikt worden om te mountainbiken.

Ook rond het dorp zelf is er genoeg te doen, op de Kicking Horse River zijn namelijk verschillende spectaculaire raft tours te doen, waarbij je in een rubberen boot door de woeste rivier moet manoeuvreren. Dit  is zeker de moeite waard voor iedereen die van een beetje actief houdt.

khmr-summer-hr-1214-1900x920

Jasper & Lake Louise

We eindigen onze reis bij het plaatsje Jasper, wat vooral bekend staat om het wereldberoemde Lake Louise. Dit is een bergmeer van smeltwater wat zo helder is, dat het bijna licht geeft. Een wandeling langs het water is bijna magisch, waarbij elk uitzicht op het meer weer een compleet ander beeld geeft. Met een beetje geluk zie je ook nog een zwarte beer in het gebied rondom Lake Louise, welke hier regelmatig gespot worden.

Een reis als deze kan niet lang genoeg duren, aangezien we nog maar slechts een klein deel van de Rocky’s hebben kunnen zien. Reden genoeg in ieder geval om nog eens terug te keren!

lake_louise3_640x380