8. New York, ”the city that never sleeps”.

De grootste en toeristische stad van de Verenigde Staten van Amerika is New York. Maar hoe is New York geworden zoals hij nu is?

Geschiedenis

Vroeger heette de wereldstad na veel oorlogen en overnamen nog Nieuw-Amsterdam. Peter Minuit werd in 1626 aangewezen als gouverneur voor de stad. Tijdens de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog werd Nieuw-Amsterdam in 1664 veroverd door de Engelsen, zij noemde de nederzetting New York, naar de hertog van York. In 1673 had Nederland het weer even in bezit, maar kort nadat de naam in “Nieuw-Oranje” veranderd was, werd het bij de Vrede van Westminster in 1674 definitief overgedragen aan de Britten. De Britten deden bij dit verdrag definitief afstand van Suriname. Onder het Britse bestuur groeide New York City als handelspost.

new-york-empire-state-building

De bekende foto van de bouwvakkers die een boterham eten in hun pauze tijdens het bouwen van het Empire State Building.

In 1788 werd New York de hoofdstad van de Verenigde Staten, vijf jaar na het einde van de Onafhankelijkheidsoorlog. Een jaar later werd George Washington uitgeroepen tot eerste president.

Levensstijl

New York is in de vele jaren daarna ontwikkeld tot een grote, levendige stad. Zoals het bekende gezegde ‘’the city that never sleeps’’. Er bevinden zich talloze restaurants die elk een unieke menukaart bieden en een andere cultuur representeren. Terrassen zijn er nauwelijks, dit komt omdat de inwoners een haastige levensstijl hebben en dus geen tijd hebben om even op zijn Hollands te ‘’terrassen’’.

Toeristische attracties

New York bevat veel toeristische attracties. Een voorbeeld hiervan is het Vrijheidsbeeld, het bekendste icoon van New York en symbool voor de vrijheid. Meer verder in de stad staat het Empire State Building. De 381 meter hoge wolkenkrabber is nummer twee op de lijst van grootste wolkenkrabbers in de Verenigde Staten en heeft zijn naam te danken aan de bijnaam van de staat, The Empire State. Voor een klein bedrag kan je met de lift naar de top waar je een fantastisch uitzicht staat te wachten en word je geïnformeerd over de geschiedenis van de wolkenkrabber.

new-york-vrijheidsbeeld

Een foto van het Vrijheidsbeeld

Met het gezin is het ook erg lekker om een van de vele parken te bezoeken. Neem Central Park. Een groot park waar je heerlijk van het zonnetje kan genieten terwijl je op een kleedje of bankje zit. Als je wat verder het park in loopt kom je een dierentuin tegemoet. Ideaal om met de kinderen heen te gaan!

Andere must sees zijn

– Wall Street
– Times Square
– De nieuwe World Trade Centers
– Rockefeller Center

Bron featured image: klik hier.