4. Londen, de grote wereldstad en hoofdstad van het Britse rijk

Geschiedenis

Londen heeft een geschiedenis die ongeveer 2000 jaar geleden begon. In die tijd had de stad te maken met stadsbranden, terroristische aanslagen en de pest. Vandaag de dag wordt Londen beschouwd als een van de grote wereldsteden, net zoals Parijs, New York City en Tokio. De stad is uitgeroepen tot de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie, Londen heeft zo’n 7,5 inwoners.

Londen heeft verschillende heersers gehad. In de stad zijn er verschillende sporen nagelaten van verschillende heersers zoals de Romeinen, Angelsaksen en Normandiërs. Zo zijn er bijvoorbeeld resten van de oude Romeinse stadsmuur te zien, bepaalde gebouwen zijn in Normandische stijl gebouwd en er zijn verschillende werken van de Angelsaksen te vinden.

Londen is overigens niet altijd de hoofdstad van Engeland geweest. Toen de Romeinen er de macht hadden werd York tot hoofdstad van het noorden uitgeroepen. Camulodunum was tot de tweede eeuw de belangrijkste stad van het land, daarnaast was Winchester tijdens de vroege Middeleeuwen de hoofdstad van Engeland.

Wat is er te doen?

Je kan erg veel verschillende dingen doen in Londen. Een tip is om in Londen altijd te reizen met het openbaar vervoer. Dit omdat de wegen van Londen erg druk zijn en ook nog eens ingewikkeld. Je kan op verschillende manieren met het openbaarvervoer reizen in Londen, zo kan je bijvoorbeeld met de bus, metro of taxi gebruiken.

De Tower of London is erg leuk om te bezoeken. De Tower of London is een middeleeuws kasteel aan de rivier Thanes. Het gebouw diende een lange tijd als gevangenis, vijanden van de koning werden hier in opgesloten of om het leven gebracht.

de-tower-of-london

De Tower of London

In Londen kan je ook op de foto gaan met verschillende beroemdheden in het museum Madame Tussauds. Er zijn tegenwoordig veel musea van Madame Tussauds, maar die van Londen blijft bijzonder. Zo kan je er bijvoorbeeld op de foto gaan met The Beatles, Arnold Schwarznegger en Charlie Chaplin.

Het is ook erg leuk om in Londen een ritje te maken in het Londen Eye reuzenrad.  Dit reuzenrad is wel 135 meter hoog! Het reuzenrad heeft 32 capsules die volledig gesloten zijn. Het is vooral leuk om s’ avonds wanneer de verlichting  aan gaat een rit te maken. Een rit duurt ongeveer een half uur.

het-london-eye-reuzenrad

Het London Eye reuzenrad

Queen’s Guard bij Buckingham Palace is ook een erg leuke plek om te bezoeken. Je kunt bij Buckingham Palace de soldaten van de Queen’s Guard zien. Je kunt de soldaten herkennen aan de rode uniformen en de hoge zwarte bontmutsen. Ze staan de hele dag onverstoorbaar voor de poort van het paleis. De wisseling van de wacht is erg populair bij toeristen en het is dan ook een ceremonie die veel gefotografeerd wordt door toeristen.

Naast de genoemde plekken zijn er nog veel andere leuke plekken die je kunt bezoeken.

Kortom, Londen is een echte wereldstad die erg leuk is om te bezoeken. Je kan er veel verschillende dingen doen en bekijken, je zal je niet vervelen in de hoofdstad van het Britse Rijk!

Bron featured image: klik hier.