1. Hongkong, het drukke zakenland

Hongkong wordt door veel mensen gezien als een druk land met veel mensen. Daarnaast staat het ook bekend als een zakenland, veel grote bedrijven zitten in Hongkong. Hongkong ligt in het zuiden van China. Hongkong grenst alleen aan China. Het land bestaat uit 136 eilanden. Van al die eilanden zijn de eilanden Lantau Island, Kowloon-schiereiland en Hongkong Island het grootst. Hongkong heeft rond de zeven miljoen inwoners. Ook heeft het vele natuurgebieden, het heeft 150 stranden en 26 Nationale parken. Daarnaast heeft het veel plekken waar je kunt winkelen en kunt eten. Jaarlijks trekt Hongkong veel toeristen.

Geschiedenis

Het gebied rondom Hongkong wordt al ongeveer 5000 jaar bewoond. Er zijn voorwerpen uit het Neolithicum gevonden. Dat verwijst naar de Noord-Chinese Steentijd-cultuur. Later kwamen de Han-Chinezen. Hongkong was toen nog maar een kleine plaats.
Later werd Hongkong belangrijk voor de Britten. In 1821 legden de Britten er een haven aan. Na een oorlog tussen Groot-Brittannië en China werd Hongkong grondgebied van Groot-Brittannië (1842).
In 1941 viel Japan Hongkong binnen. De Japanse bezetting heeft vier jaar geduurd. Na de oorlog groeide Hongkong erg snel, veel vluchtelingen uit China gingen naar Hongkong. Naast het bewonersaantal groeide ook de economie vanwege de gunstige ligging.
In 1984 werd er een overeenkomst gesloten tussen China en het Verenigd Koninkrijk. In deze overeenkomst werd Hongkong overgedragen aan China.

Algemene informatie

In Hongkong is het meestal warm, het heeft een subtropisch klimaat. In de zomer is het tussen de 15 en 35 graden. In de winter is het er tussen de 10 tot 20 graden. Tussen mei en november heerst er een tyfoonseizoen.
De officiële taal van Hongkong is Chinees. Naast Chinees wordt er ook veel Engels gesproken.
Het is niet verstandig om water uit de kraan te drinken. Wij raden dan ook aan om flessen water te kopen. Als dit niet kan kun je het best het water 5 minuten laten koken, als het daarna afgekoeld is kan je het gewoon drinken.

Wat kan je er doen

The Peak
De Victoria Peak is de mooiste plek om Hongkong te bekijken. Op een hoogste van 552 meter heb je een prachtig uitzicht over Hongkong. Het uitzicht na zonsondergang is erg bijzonder. Je kunt via de Peak Tram naar het gebouw gaan. De tram rijdt ongeveer 1,4 kilometer, in die 1,4 kilometer overbrugt het een hoogteverschil van ongeveer 400 meter.

the-peak

Met de tram naar The Peak

Tian Tan Boeddha
Tian Tan Boeddha is de grootste zittende boeddha in de open lucht. Het beeld is namelijk 34 meter hoog. Door middel van een trap kan je het beeld bereiken. Het duurt wel even voordat je het beeld hebt bereikt, de trap heeft maar liefst 268 treden.
Winkelen

tian-tan-boeddha

Tian Tan Boeddha, Hongkong

In Hongkong kan je erg goed winkelen. Er zijn veel verschillende winkelcentra. Je kan er van alles krijgen.
Naast de boven benoemde dingen kan je er veel meer verschillende dingen doen. Je zal je niet snel vervelen in het drukke Hongkong.

Bron featured image: klik hier.