Glamping? Kom maar op met die camping

Glamping is al een aantal jaar de nieuwe hype op kampeergebied. Voor wie het gemist heeft, Glamping is een samensmelting van ‘glamorous camping’; Sjiek en luxe kamperen. De afgelopen jaren schieten de glamping accommodaties als paddenstoelen uit de grond op de Europese campings. Je komt de acco’s tegen in verschillende vormen, van luxe tenten tot grote druppels die in bomen hangen, waar je in verblijft, niets is te gek.

De ‘die-hard’ kampeerder heeft misschien minder met sjiek en luxe, maar het beeld dat men had van de kampeerder, die al rennend met z’n WC-rol onder de arm het toiletgebouw in vlucht, is al lang niet meer accuraat. Los van het feit dat de meeste campings WC-papier zelf aanbieden, zijn glamping accommodaties veelal voorzien van een ruim toilet (soms wel 2!). En ook de vaatwasser en het Nespresso apparaat kun je aantreffen in deze acco’s.

Het is ook mede daarom dat steeds meer mensen die normaal gesproken in een vakantiehuis of hotel verbleven, de camping opzoeken. Op de camping vinden ze nu de luxe die ze gewend zijn en ze krijgen er de vrijheid en pracht en praal van de natuur gratis bij! Lekker op de veranda ontbijten met een eitje en croissantje terwijl de zon de dauw uit het groene gras doet ontstijgen.

De kinderen zijn ook helemaal happy, want nergens is het makkelijker vriendjes maken dan op de camping. En je hoeft niet bang te zijn dat die irritante buurman je al bij het ontbijt lastig komt vallen. Glamping accommodaties hebben namelijk meestel wat meer ruimte dan de normale stacaravan.

 

SunLodge accommodaties door heel Europa

Een van de aanbieders die al vroeg met zijn eigen glamping accommodaties kwam, is Suncamp holidays. Hun acco’s, SunLodge genoemd, bieden het echte glamping gevoel en zijn te vinden op verschillende familiecampings door heel Europa.

Al verschillen de acco’s qua grote van luxe stacaravans tot prachtige designtenten (zoals de RoyalLodge, de naam zegt het eigenlijk al). Een ding hebben ze allemaal gemeen; Luxe. Dat zie je terug in de kleine dingen. De bedden zijn net wat groter dan normaal, het designbestek en dito lampen en overall is de afwerking van deze accommodaties gewoon goed.

Bovenal is er speciaal gelet op de ligging van de SunLodge op de campings. Uitgeslapen wakker worden tussen de bomen of met uitzicht op zee? Kijkt u zelf eens op de website van Suncamp holidays of er iets voor u tussen zit. Misschien staat u komend seizoen wel te glamperen J.

Artikelnavigatie