Een van ‘s werelds mooiste badplaatsen, El Gouna.

El Gouna is een prachtige badplaats in Egypte. Lees in dit artikel meer over deze fantastische plek!

Het resort

Met 14 hotels, een golfbaan, 2 jachthavens en een meer dan 10 kilometer lange kustlijn is El Gouna een van de grootste badplaatsen in Egypte die aan de Rode Zee ligt. Meer dan 15.000 inwoners in appartementen of villa’s hebben zich hier gevestigd. El Gouna beschikt over een eigen ziekenhuis en scholen.

el-gouna-haven-jachtboten

Een aantal jachten aan de haven van El Gouna

Huwelijksreis

El Gouna is de perfecte bestemming voor een huwelijksreis. De mooie hotels, diverse restaurants, jachthavens en de tien kilometer lange kustlijn met kleine eilandjes zorgen voor romantische en intieme momenten.

el-gouna-uitzicht

Prachtig uitzicht over een stukje El Gouna

Alle hotels van El Gouna hebben een Green Globe Award, dit omdat ze een van de meest milieuvriendelijke resorts zijn van Egypte.

Er zijn meer dan genoeg leuke activiteiten die in El Gouna te doen zijn. Je kan bijvoorbeeld een dagje snorkelen/duiken met Colona Divers. De dag begint met het ontmoeten van je gids. Deze is erg vriendelijk en behulpzaam en zeer geïnformeerd over alles wat er onderwater te vinden is. Je gaat duiken in een prachtige stukje zee. Halverwege de dag krijg je een heerlijk en vers traditioneel Egyptisch buffet. Een heerlijk dagje uit dus!

el-gouna-colona-divers

Neem een kijkje in de onderwaterwereld met Colona Divers

Voor de mensen die zich niet graag in het water bevinden is er nog een grote 18 holes golf club, de El Gouna Golf Club. Speel een potje golf terwijl je bediend wordt met lekkere drankjes. Ook het uitzicht langs de banen is prachtig, je speelt langs het water, dus als je even niet speelt kan je van het uitzicht genieten!

el-gouna-gold-club

Een gedeelte van de grote golfbaan langs het water

Bron featured image: klik hier.