Een magisch weekend naar de hoofdstad van Italië

Rome is niet alleen de hoofdstad van het huidige Italië, maar was vroeger ooit de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Door de Romeinse invloeden van deze tijd is Rome een grote bezienswaardigheid. Het is een fantastische stad om samen met je partner een magisch weekend te besteden.

Pizza Margherita & Pasta pesto

Italië staat natuurlijk bekend om zijn overheerlijke keuken en Rome is daar geen uitzondering van. Iedereen die in Rome verblijft voor een korte periode eet minimaal één keer pizza. Het is verstandig om de toeristische plekken te vermijden wanneer je op zoek bent naar een geschikte plek voor een lekkere maaltijd. Het eten in de ‘normale’ restaurants is stukken goedkoper en over het algemeen ook nog eens veel lekkerder! Ook betaal je minder wanneer je aan de bar gaat zitten in plaats van op het terras.

Vis liefhebbers kunnen terecht bij het eerste en beste vis- en kreeftrestaurant van Rome, La Rosetta. De chefkok Massimo Riccioli bereidt de lekkerste gerechten van verse vis voor je klaar! La Rosetta is een prachtige plek om je dag af te sluiten. Zorg wel dat je niet al te casual gekleed gaat.

Ook voor echt Italiaans ijs ben je op de goede plek in Rome. Geef Gelato di San Crispino eens een bezoekje voor het lekkerste ijs van de stad. De keuze van het aantal smaken is immens groot. Probeer niet de standaard smaken (ook al zijn deze ook heerlijk), maar probeer eens de exclusievere smaken zoals honing of witte wijn!

la-rosetta san-crispino-roma

Het Pantheon & het Colosseum

Rome is natuurlijk een grote bezienswaardigheid. Elk steegje heeft iets speciaals en op elke hoek is wel een plein of kerk te vinden. Toch zijn er een aantal must sees in Rome die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de hoofdstad.

Eén van de zeven moderne wereldwonderen is het Colosseum. Vroeger bekend als een plek waar gladiatoren en wilde dieren met elkaar vochten onder toezicht van vijftigduizend romeinen, maar tegenwoordig het toneel voor vele geïnteresseerden toeristen. Het Colosseum is uitgegroeid tot de meest bezochte bezienswaardigheid van Rome.

Het Pantheon is een magische bezienswaardigheid. Door een gat boven in de koepel schijnt het daglicht de kerk binnen. Maar ook de unieke bouwstijl maakt het pantheon een van de mooiste katholieke kerken. Als het gaat regenen is het Pantheon ook een perfecte plek om te schuilen. Pas wel op dat je niet onder het gat van de koepel gaat staan, want dan word je alsnog nat geregend. Toegang tot het Pantheon is gratis.

pantheon-licht Colosseum

Ander must-see bezienswaardigheden zijn:

  1. De beroemde Trevifontein: gooi voor geluk in de liefde een muntje over je schouder in deze prachtige fontein,
  2. De zonsondergang bekijken vanaf de Spaanse Trappen,
  3. Bezoek de Sint Pieter: een belangrijke kerk voor het Rooms-katholieke geloof. Beklim de koepel van de kerk voor een prachtig uitzicht over de stad,
  4. Breng een bezoek aan het Vaticaanstad: de woonplaats van de paus,
  5. Wandel door het Forum Romanum: het oude centrum van Rome met de invloeden van de romeinen.

Gucci & Dolce & Gabbana

De volledige binnenstad van Rome is een zeer goede bestemming voor de shopliefhebber. In elk straatje vind je erg leuke winkeltjes met veel verschillende thema’s. De meest beroemde winkelstraat is de Via Borgognona. Zonder iets te kopen is dit al een prachtige straat om doorheen te lopen vanwege de prachtige etalages. Voor exclusieve koopwaar moet je zeker een kijkje gaan nemen in de Via Cola di Rienzo.

gucci-winkel

Limoncello & Chianti in de avonden

In de avond heerst er een zeer romantische en vriendelijke sfeer in de binnenstad. De terasjes zitten elke dag van de week vol met toeristen en locals door elkaar. Ook is het heel leuk om ’s avonds bij de Spaanse Trappen of de Trevifontein te gaan zitten. Hier is het vaak erg gezellig door het aantal straatartiesten. Op het plein onder de Spaanse Trappen kan je voor een lage prijs een zelfportret laten tekenen door een straatkunstenaar.

Daarnaast kan je ook in Rome uitgaan tot in de late uurtjes. In Testaccio vind je enkele discotheken waar vooral studenten te vinden zijn. In de wijk staan veel oude pakhuizen die nu zijn omgebouwd tot discotheken.

spaanse-trappen-nacht trevifontein-nacht