De Top 10 meest bezochte landen ter wereld

De wereld heeft verschillende mooie landen. In dit artikel zie je de top 10 van de meest toeristische landen van de wereld. Binnenkort wordt elk land apart beschreven.

10. Thailand

Thailand trekt zo’n 26,5 miljoen mensen. Er zijn een stuk meer toeristen naar Thailand afgereisd dan voorgaande jaren.

bangkok-thailand

Bangkok, Thailand

9. Rusland

Rusland strekt jaarlijks ongeveer 28 miljoen bezoekers. Rusland is het grootste land ter wereld met een oppervlakte van 17.098.242 vierkante kilometer. Vooral Moskou trekt veel bezoekers, het is de hoofdstad en het economisch hart van het land.

basilkathedraal-rusland

Basilkathedraal, Rusland

8. Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk heeft een bezoekersaantal van rond de 31 miljoen per jaar. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier delen: Engeland, Schotland, Wales en Noor-Ierland.

tower-bridge

Tower Bridge, Verenigd Koninkrijk

7. Duitsland

Op de zevende plaats staat Duitsland met een bezoekersaantal van ongeveer 32 miljoen per jaar. Duitsland is het land met de meeste inwoners van heel Europa.

rijksdaggebouw-duitsland

Rijksdaggebouw, Duitsland

6. Turkije

Turkije vinden we op de zesde plaats. Het land dat ligt in het Zuidoost-Europa en Zuidwest-Azië trekt jaarlijks zo’n 38 miljoen bezoekers.

istanboel-turkije

Istanboel, Turkije

5. Italië

Italië staat op de vijfde plaats met een jaarlijks bezoekersaantal van ongeveer 48 miljoen bezoekers. Vooral Rome trekt veel mensen aan.

rome-italie

Rome, Italië

4. China

China is een land met een lang geschiedenis en dat een groot cultuurgebied heeft. Jaarlijks reizen er rond de 56 miljoen mensen naar China. China staat vooral bekend vanwege zijn Chinese muur die je vanaf de maan kunt zien.

chinese-muur-china

Chinese Muur, China

3. Spanje

Spanje, gelegen in het zuidwesten van Europa staat op de derde plaats met een jaarlijks bezoekersaantal van 61 miljoen. Spanje heeft verschillende culturen, klimaten, eetgewoonten en talen.

barcelona-spanje

Barcelona, Spanje

2. Verenigde Staten

De Verenigde Staten staat op de tweede plaats. Ongeveer 70 miljoen mensen reizen jaarlijks hiernaartoe. De Verenigde Staten is het op twee na grootste land ter wereld, alleen Canada en Rusland zijn groter.

new-york-verenigde-staten

New York, Verenigde Staten

1.Frankrijk

Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld. Jaarlijks trekt het land ongeveer 85 miljoen mensen. Vooral Bretagne, Provence en Normandië zijn bekende toeristische gebieden. Ook doet de hoofdstad Parijs het erg goed.

parijs-frankrijk

Parijs, Frankrijk

Bron: World Tourism Organisation

Bron Featured Image: Klik hier.