De 10 meest toeristische steden van de wereld

De wereld zit vol met bijzondere plaatsen en steden. In dit artikel hebben we de 10 steden met de meeste bezoekers per jaar op een rij gezet. In het vervolg zullen op IlaMatrix alle 10 onderstaande steden apart worden beschreven.

10. Parijs, Frankrijk


In de stad van de liefde komen jaarlijks bijna 10 miljoen toeristen de Eiffeltoren bewonderen. Om precies te zijn komen er ieder jaar 9.800.000 buitenlanders de bezienswaardigheden in de Franse hoofdstad bekijken.

parijs-frankrijk-skyline-eiffeltoren

Parijs, Frankrijk

9. Antalya, Turkije

De toeristische hoofdstad van het voormalig Ottomaanse rijk (nu Turkije), is Antalya. Mede door de ligging aan de Middellandse Zee en met het Taurusgebergte op de achtergrond is de stad zo populair. Ieder jaar komen er 10.000.000 toeristen genieten van het overheerlijke klimaat in de Turkse badplaats.

antalya-turkije-strand-bergen

Antalya, Turkije

8. New York, Verenigde Staten

The Big Apple heeft de achtste plaats weten te bemachtigen in deze lijst. De betoverende Amerikaanse stad trekt jaarlijks 12.000.000 toeristen. De toeristen kijken hun ogen uit in deze miljoenenstad en bezichtigen bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld.

new-york-skyline-verenigde-staten

New York, Verenigde Staten

7. Shenzhen, China

De stad is het toonbeeld van de economische groei van China. De 12.000.000 bezoekers die stad op een jaarlijkse basis aantrekt komen vooral ervaren hoe het leven in de stad gaat. De stad is druk, vol en supermodern.

skyline-shenzhen-china

Shenzhen, China

6. Kuala Lumpur, Maleisië

Indien je van een mengelmoes van culturen houdt zit je in Kuala Lumpur goed. Door de ligging op een kruispunt van verschillende culturen is de stad enorm groot. De mix van invloeden zorgt voor een toeristisch bezoekersaantal van 13.300.000 toeristen.

skyline-kuala-lumpur-maleisie

Kuala Lumpur, Maleisië

5. Macau, China

Het Las Vegas van Azië trekt op jaarbasis 13.360.800 gelukszoekers aan. Ook deze stad geeft een goed beeld van hoe China een economische groei doormaakt.

macau-china-skyline

Macau, China

4. Londen, Engeland

Met bezienswaardigheden als de Tower Bridge, de Big Ben en het London Eye is Londen een speelplaats voor toeristen. Vandaar dat er ook 15.500.000 mensen jaarlijks de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk komen bezoeken.

londen-skyline-engeland

Londen, Engeland

3. Bangkok, Thailand

Oud en nieuw komen samen in de Thaise hoofdstad. Of je nou naar de meest moderne attracties wilt gaan of liever mediteert in een van de oude kloosters, het kan in Bangkok. Door deze combinatie van oud en nieuw bezoeken jaarlijks 16.000.000 toeristen de Aziatische stad.

skyline-bangkok-thailand

Bangkok, Thailand

2. Singapore, Singapore

De stad waar 1 op de 6 inwoners meer dan een miljoen US Dollars heeft staat op de tweede plek van dit overzicht. Met jaarlijks 21.500.000 toeristen die een van ’s werelds schoonste, modernste en veiligste metropolen bezoeken doet de Aziatische stad het enorm goed.

skyline-singapore-singapore

Singapore, Singapore

1. Hongkong, China

Een van de meest indrukwekkende skylines van de wereld gecombineerd met authentieke markten en prachtige tempels zorgen voor een toeristisch bezoekersaantal van 23.770.200. Hiermee is de Chinese stad veruit de koploper van deze lijst.

skyline-hongkong-china

Hongkong, China