9. Antalya, de Turkse definitie van genieten!

Geschiedenis

Antalya, de prachtige stad gevestigd in het zuidwesten van Turkije. Men denkt dat de stad ongeveer rond 150 jaar voor Christus gesticht is door Attalos II, de toenmalige koning van Pergamon. Attalos gebruikte het als marinebasis voor zijn vloot en noemde het Attalia. De reden dat men dit niet zeker weet is omdat er opgravingen zijn gedaan in 2008 waar overblijfselen uit de 3e eeuw voor Christus zijn gevonden. In 133 werd Antalya deel van de Romeinse republiek, vanaf daar is de stad gaan groeien en is het uitgebloeid tot wat het nu is.

antalya-turkije-strand-bergen

Antalya, Turkije

Wat is er te doen?

Als je aan Antalya denkt, denk je al snel aan all-inclusive resorts en Nederlanders die aan het strand liggen met een cocktail terwijl ze hun best doen een mooi kleurtje te krijgen. Hoewel dit waar is, heeft de stad veel meer te bieden dan dat. De Ruïnes van Perge zijn hier een goed voorbeeld van. Deze eeuwenoude ruïnes stammen af uit de Romeinse en Griekse tijd en zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Zorg wel dat je dit op een koele dag doet omdat er weinig beschutting is.

Naast bezienswaardigenheden zijn er ook talloze markten met traditionele Turkse kruideniers, leuke souvenirs, fruit, groenten en dat allemaal tegen lage prijzen. Deze markten staan bijna overal en op sommige plaatsen word ongeveer drie keer in de week een grote markt georganiseerd. Op de Turkse markten kan je goed afdingen zodat je nog een zakcentje hebt voor later!

Stranden

Wat de meeste mensen weten is dat Turkije prachtige stranden heeft, dit geldt ook voor Antalya.
Je hebt er de mogelijkheid om een parasol, ligstoel of in sommige gevallen een bed te huren om nog comfortabeler aan het strand te liggen. Dicht bij elk strand bevindt zich wel een bar waar je lekkere drankjes kunt halen.

All-inclusive resorts

Kortom, Antalya is de perfecte vakantiebestemming om even tot rust te komen en te genieten van je vakantie. Een all-inclusive resort is een goede manier om dit te doen. De hele dag staan er verschillende gerechten uit verschillende culturen (voor afwisseling) op tafel en kan je aan de bar drankjes halen om die mee te nemen naar het zwembad of het strand. Voor kinderen wordt er altijd wat georganiseerd zodat zij ook lekker hun energie kwijt kunnen zoals bijvoorbeeld met een goed potje waterpolo! Wat voor sommige mensen een probleem kan zijn is dat er in sommige resorts Russen zitten die zich asociaal gedragen en overlast veroorzaken. Dit weten veel all-inclusive resorts. Tegenwoordig staan er op veel websites dat hun resort ‘’Rus vrij’’ is. Veel mensen vinden dit belangrijk. Let dus op als je naar all-inclusive resorts zoekt!

Activiteiten aan het strand

Verder kan je op verschillende stranden ook leuke activiteiten doen. Op een banaan of grote band achter een speedboat hangend met heel het gezin of met je vrienden terwijl je als een speer over het water schiet is hier een voorbeeld van. Voor de mensen die het iets rustiger aan willen doen kan je ook met een parachute achter een boot in de lucht hangen om van het uitzicht te genieten!

In Antalya is dus genoeg te doen om een leuke vakantie te hebben!

Bron featured image: klik hier.