9. Rusland

Rusland vinden we terug op de 9de plaats bij de top tien meest bezochte landen van de wereld. Rusland is het grootste land van de wereld. Jaarlijks bezoeken 28 miljoen mensen het land. De hoofdstad van Rusland is Moskou. Het land ligt zowel in Azië als Europa.

Informatie

Rusland heeft meer dan 140 miljoen inwoners. Het land heeft zijn eigen munteenheid genaamd de Russische roebel. De meeste Russen zijn Russisch-orthodox. Russisch is de enige officiële staatstaal, wel worden er ook andere talen gesproken. Rusland is een land met een lange historie. Dit zien we vooral terug aan de oude historische stadjes, gebouwen en forten. Het land heeft verschillende soorten landschappen. In de winter kun je goed wintersporten in Rusland. Het land staat bekend om zijn bontmutsen, wodka, ruimtevaart, opera en theater.

Weer

Rusland heeft een landklimaat. In de zomer is het er rond de 20 tot 30 graden. In de winter ligt de gemiddelde temperatuur rond het vriespunt, er is dan veel neerslag. Wel zijn er in bepaalde gebieden grote temperatuurverschillen. Zo kan het in het noorden en in het noordoosten van Rusland wel -50 graden zijn, in het zuiden is het hele jaar door rond de 30 graden.

Wat kun je er doen

Moskou

In Moskou wonen tien miljoen mensen. In Moskou kan je je langere tijd vermaken, het is een erg grote stad. In het hart van de stad is het Rode Plein met het Kremlin. Daarnaast kun je in Moskou ook naar vele opera en ballet shows bezoeken. In Rusland kan je ook erg goed uitgaan. Ook kun je er vele mooie gebouwen bezoeken.

kremlin-moskou

Hier zie je het Kremlin gelegen in Moskou

Sint Petersburg

Het Hermitage is erg bijzonder om te bezoeken in Sint Petersburg. Het museum is zo groot dat je aan een dag niet genoeg hebt om alles goed te bekijken. In het museum kun je werken uit de klassieke oudheid bekijken. Daarnaast kun je een leuke avondwandeling maken langs de rivier. Langs de rivier die je in de buurt van de Hermitage kan vinden staan verschillende monumenten. Ook de Chram spasa na Kovi kerk is bijzonder om te bezoeken.

hermitage-sint-petersburg

Hermitage, gelegen in Sint Petersburg

Cruise

In Rusland heb je vele cruises. Je kan bijvoorbeeld met een cruise schip van Moskou naar Sint Petersburg varen. Tijdens de cruise vaar je langs verschillende landschappen. Ook kan je wanneer het cruise schip ergens stopt die plaats bezoeken.

Wintersporten

Rusland heeft veel bergen die in de winter onder de sneeuw liggen. Het land is aan het investeren om een echt wintersport land te worden. In 2014 werden de Olympische Winterspelen in Rusland gehouden.

Naast de boven benoemde dingen kan je vele andere dingen doen in het grootste land ter wereld.

Bron Featured Image: klik hier.