8. Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk staat op de achtste plaats bij de top 10 van de meest bezochte landen van de wereld. Het land trekt jaarlijks ongeveer 31 miljoen bezoekers. Het Verenigd Koninkrijk bestaat uit vier delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Londen is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Informatie

Totaal heeft het Verenigd Koninkrijk rond de 63 miljoen inwoners. Zoals eerder gezegd bestaat het land uit vier gebieden. Elk gebied heeft zijn eigen identiteit. Het is dus eigenlijk een land met daarin vier aparte landen. Het land heeft zijn eigen munteenheid, namelijk de Pond. De meeste mensen zijn er protestants. Engels is de officiële taal van het gehele Verenigd Koninkrijk. Het land staat vooral bekend om zijn rode telefooncellen, het koningshuis, dubbeldekkersbussen en Engels pubs. Ook staat het land bekend om zijn rotsachtige stranden en de groene hoog landschappen.

Weer

Het Verenigd Koninkrijk heeft bijna hetzelfde weer als wij in Nederland hebben, er heerst een gematigd klimaat. Het is er in de winter gemiddeld rond de 5 graden. In de zomer is het er tussen de 15 en 20 graden. Wij raden aan om in de maanden juni, juli en augustus het land te bezoeken, dan is het er op z’n warmst.

Wat kun je er doen

Londen

Wanneer je naar het Verenigd Koninkrijk gaat moet je natuurlijk ook de hoofdstad Londen bezoeken. In een eerder artikel op Ilamatrix is beschreven wat je allemaal kunt doen. Klik hier om naar het artikel over Londen te gaan.

Sporten

Wanneer je van sporten houdt is het leuk om in het Verenigd Koninkrijk een sportwedstrijd te kijken. De meest bekende sporten in het Verenigd Koninkrijk zijn golf, rugby, cricket, voetbal en darten.

Liverpool

Liverpool is ook een erg leuke stad om te bezoeken. Deze stad niet alleen bekend om de voetbalclub Liverpool FC. De stad met een lange historie heeft ook veel verschillende musea. Ook kun je er leuk uitgaan. Daarnaast is ook leuk om er een Premier League wedstrijd te bekijken.

Glasgow

In Glasgow kun je veel verschillende dingen doen. Zo kan je er het Kelvingrove Art Gallery Museum bezoeken. Wanneer je in Glasgow bent is het ook leuk om langs te gaan bij de Univeristy of Glasgow. Daarnaast zijn er verschillende mooie kerken in het Glasgow.

university-of-glasgow

De University of Glasgow

Bath

Wanneer je in het Verenigd Koninkrijk bent is het ook erg leuk om Bath te bezoeken. Dit is een Wereld Erfgoed stad. Het is na Londen de meest bezochte toeristenplaats. De gebouwen die in Bath staan zijn gebouwd in de bouwstijl van de 18e eeuw.

Bath-vanaf-boven

Hier zie je Bath vanaf boven

Naast de bovenbenoemde dingen is er nog veel meer te doen in het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk is een bijzonder land waar altijd wel iets te doen is.

Bron Featured Image: klik hier.