10. Thailand

Thailand trekt jaarlijks ongeveer 26,5 miljoen mensen, daarmee staat dit land op de 10de plek van de meest bezochte landen ter wereld. Thailand ligt in Zuidoost-Azië. De officiële naam van Thailand is Koninkrijk Thailand. De hoofdstad van Thailand is Bangkok.

Informatie

De Thaise naam van Thailand is Prathet Thai. Het land grenst in het oosten aan Cambodja en Laos, in het zuidoosten aan de Golf van Thailand en in het zuiden aan Maleisië.

Het land heeft twee volksliederen: een koninklijk volkslied en een burgerlijk volkslied. Het belangrijkste geloof in Thailand is het boeddhisme. Moslims, christenen en hindoes zijn er minder populair. Voor toeristen is het leven in het land goedkoop, de reis eromheen is vaak wel duur. Het land is erg divers, je kunt er veel verschillende dingen doen.

Klimaat

Er heerst een tropisch klimaat in Thailand. Gemiddeld is het ongeveer 27 graden in Thailand. Ook kent Thailand het regenseizoen. Het regent er dan niet dagen lang, het zijn meer korte hevige regenbuien.

Wat kan je er doen?

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. In Bangkok kan je veel verschillende dingen doen. Er is een speciaal artikel geschreven over Bangkok. Voor meer informatie over Bangkok klik hier.

Khao Yai National Park

Het Khao Yai National Park is een groot natuurpark van Thailand. In het park kom je watervallen van 50 meter hoog tegen. Je kunt heerlijk door het park wandelen.

khao-yai-national-park

Khao Yai National Park, Thailand

Elephant Conservation Centre

In Thailand kun je ook de Elephant Conservation Centre bezoeken. Hier zie je hoe zieke en werkloze olifanten worden verzorgt. In het Elephant Conservation Centre staat de gezondheid van de olifant voorop, verwacht dus geen circus shows.

Tempels

Thailand heeft veel verschillende mooie tempels die je kunt bezoeken. Zo heeft het de Wat-Rong-Khun, Wat-Phra-Kaew, Wat-Saket en nog vele andere mooie tempels.

wat-rong-khun

Tempel Wat-Rong-Khun

Snorkelen

In Thailand kun je erg goed snorkelen bij de Phi Phi eilanden. Je kunt met een speedboot hier gemakkelijk naartoe. Je komt er in een prachtige natuuromgeving met een mooie onderwaterwereld.

Naast de bovengenoemde dingen kun je nog veel meer verschillende dingen doen in Thailand.

Bron Featured Image: Klik hier.